Doplňující informace

Zřízení bankovního účtu

Pokud chcete pracovat v Anglii, je standardem posílání mzdy na bankovní účet. Proto si budete muset co nejdříve otevřít účet v anglické bance. Otevření bankovního účtu v Anglii není úplně jednoduché, protože banka od Vás bude požadovat doklad o adrese (tzv. Proof of Address) – za ten se považuje například účet za vodu, elektřinu, plyn, mobil apod. Samozřejmě britský účet není český! Takový účet není jednoduché získat, pokud nebydlíte „ve vlastním“. Budeme se vám snažit poradit. Přístup jednotlivých bank se od sebe velmi liší.

Získání NIN – číslo sociálního pojištění

Pro práci v Anglii budete potřebovat National Insurance Number – NINO. Je to číslo sociálního pojištění, které musí mít každý pracující v Británii. Toto číslo od Vás bude požadovat nejen zaměstnavatel, ale i pracovní agentury, daňový úřad a další britské instituce. Když každý pracující musí mít toto číslo, budete si i Vy muset zařídit vlastní NINO. Pro získání čísla je potřebné domluvit si telefonicky schůzku na britském úřadě práce a absolvovat pohovor.

Pomoc na úřadech

Potřebujete zařídit v souvislosti s Vaší prací v Anglii něco na britském úřadě? Home Office, Job Centre, Inland Revenue, banku, mobilního operátora? Poradíme Vám, kam je potřeba jít, jaké dokumenty vyplnit a jak je vyplnit.

V případě, že od Vás zaměstnavatel nebo nějaká instituce bude kvůli práci v Anglii vyžadovat potvrzení o adrese, rádi Vám ho vystavíme. Bezplatně. Pracovat v Anglii nikdy nebylo jednodušší.

Odvoz z letiště

Na naše ubytování se z letiště dostanete vlakem nebo autobusem. Všechny letiště jsou od centra Londýna vzdálené asi hodinu cesty autobusem. Pokud se nechcete stresovat londýnskou hromadnou dopravou, rádi Vás vyzvedneme na letišti. Komfortně Vás i Vaše zavazadlo odvezeme do naší londýnské kanceláře a na místo Vašeho ubytování.

S odvozem Vám prioritně můžeme pomoct z letišť Stansted a Luton. Ostatní letiště jsou po individuální dohodě s naší londýnskou kanceláří.

Cena letišť je následovní:

Stansted – 90 GBP/auto

Luton – 120 GBP/auto

Heathrow, Gatwick, City airport, Southend – po individuální dohodě.

MichaelaDoplňující informace